Jezik

eng

Pratite nas

Program

Jasna, talentovan i ambiciozan arhitektka iz Srbije, živi u Torontu, gde želi da stvori bolju budućnost za svoju kćerku, tinejdžerku Ninu. Međutim, mentalna bolest od koje pati je veliki problem u njihovim odnosima. Uz pomoć lekova, Jasna uspeva da radi – ima posao u jednoj prodavnici. Iznenada dobija priliku da se dokaže i izradi projekat svojih snova, ali da bi to izvela, mora da rizikuje svoju stabilnost i krhke odnose sa kćerkom. Kad Nina nađe posao u jednom pozorištu, počinje da veruje u nove mogućnosti. Uskoro se suočava sa teškom odlukom – da stvara sopstvenu budućnost ili da ostane, pomažući majci da izgradi bolji život o kome su sanjale.

Država:
Kanada / Canada, 2019
Žanr:
Drama / Drama
Program:
FEST Fokus
Trajanje:
90’
Režija:
Sanja Živković
Scenario:
Sanja Živković
Uloge:
Mirjana Joković, Nina Kiri, Daniel Kash
Festivali:
2020 Geteborg / 2020 Göteborg Film Festival 2020 Palm Springs International Film Festival 2019 Toronto, Vankuver, Montreal / Toronto International Film Festival, Vancouver International Film Festival, Festival du nouveau cinéma de Montréal
Fotografija:
Maya Bankovic
Montaža:
Chris Mutton
Muzika:
Casey Manierka-Quaile
Producent:
Matt Code, Kristy Neville, Julie Strifler
Produkcija:
 Endgame Films, Wildling Pictures

Projekcije

01. mar

Vreme: 19:30
Cena: 400 RSD
Dvorana Kulturnog centra Beograda

02. mar

Vreme: 12:00
Cena: 300 RSD
Dvorana Kulturnog centra Beograda

03. mar

Vreme: 15:00
Cena: 300 RSD
Bioskop fontana

SANJA ŽIVKOVIĆ

Sanja Živković je srpsko-kanadska filmska rediteljka i scenaristkinja koja radi na relaciji Beograd-Toronto. Diplomirala je filmsku produkciju na kanadskom Univerzitetu Sajmon Frejzer, pohađala Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, gde je stekla master diplomu na odseku za režiju, a diplomirala je režiju i u Kanadskom filmskom centru u Torontu. Snimila je više kratkometražnih filmova. Naša mala tajna (2011) prikazana je na filmskim festivalima u Kotbusu i Valensiji, kao i na beogradskom Festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma. Marijina epizoda (2014), premijerno prikazana na Međunarodnom filmskom festivalu u Montrealu, osvojila je nagrade u Beogradu i Sarajevu, a prikazana je i na desetinama festivala širom sveta. Kratki film Cleo (2016) premijerno je prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu.
 

Galerija

Gde kupiti karte?

Lista prodajnih mesta i distributera gde možete kupiti karte.

Lista želja

Kreirajte svoju listu filmova i podelite sa prijateljima.

FILMOVI

Pretraga filmova

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Sponzori

 
Grad Beograd
 
Ministarstvo kulture i informisanja - Republika Srbija
 
CEBEF - Centar beogradskih festivala
PARTNER
MTS
 
SPONZORI
Knjaz Miloš
 
 
 
 
Tikves