Jezik

eng

Pratite nas

Umetnički direktor

Jugoslav Pantelić je direktor Jugoslovenske kinoteke, a bio je izvršni direktor televizije, dugogodišnji urednik filmskog programa i filmski kritičar TV Studio B. Član je Evropske filmske akademije (od 2012. ), pokretač časopisa Kinoteka, član Izvršnog odbora Evropske federacije filmskih arhiva (ACE) i aktuelni  umetnički direktor FEST-a. Iza njega je veliki broj tv i radio  autorskih emisija (Cinema Club,Tačno u podne, Pop Corn, Hronika Festa, Hronika Festivala autorskog filma...), specijala i intervjua iz sveta  sedme umetnosti i dve decenije izveštavanja sa najznačajnijih svetskih filmskih manifestacija.

Pantelić je diplomirani komunikolog i autor  stotine ekskluzivnih TV intervjua sa najznačajnijim domaćim i svetskim filmskim autorima. U dva mandata bio je član Saveta Festa, a 2005. predsedava Savetom Beogradskog međunarodnog filmskog festivala. Bio je selektor filmskih festivala u Parizu, Novom Sadu i na Paliću, kao i član žirija na domaćim i stranim filmskim festivalima.

Dobitnik je Nagrade grada Beograda u oblasti novinarstva za 2012. godinu kao i srebrne plakete Direkcije Festa, te velikog broja zahvalnica domaćih filmskih festivala. Jugoslav Pantelic je inicijator i pokretač nagrade "Nebojša Đukelić", koju filmski kritičari dodeljuju za najbolji film Festa.

Rođen je i živi u Beogradu.

Sponzori

 
Grad Beograd
 
Ministarstvo kulture i informisanja - Republika Srbija
 
CEBEF - Centar beogradskih festivala
PARTNER
MTS
 
SPONZORI
Knjaz Miloš
 
 
 
 
Tikves